Home

Personlige lån, kredittkort, kassekreditt, brolån, kredittrapporter, kredittpoeng, høres det forvirrende ut? Vi sorterer ut knutene i denne guiden.

Det er flere metoder og måter å konsolidere finansiering, og låne penger. For mange er det et personlig lån eller et kredittkort. Hva av hva bør du velge til når?

Både kredittkort og personlige lån gir rask tilgang til penger, men det er fordeler og ulemper med begge. Her er en guide til hvordan du kan tenke på valget.

For det første handler det i stor grad om størrelse, og om det skal gjentas. Hvis det er et større pengebeløp, blir renten lavere med et personlig lån. Hvis det er et mindre beløp, med stor sjanse for å bli gjentatt, kan et kredittkort være aktuelt i stedet.

Finans For Norge

Personlig Lån

Hva er et personlig lån?

Mange vet hva et kredittkort er, men kunnskapen om private lån kan noen ganger være litt mer utbredt, noe som delvis kan skyldes at det er så mange forskjellige typer private lån, som markedsføres under forskjellige navn, alt fra oppussingslån, til reiselån etc. Mange bruker det som et gruppelån, for å kvitte seg med kreditt, eller som et nødlån, når det oppstår midlertidige kostnader. Du kan låne fra de vanlige tradisjonelle storbankene, eller fra mindre og mer moderne finansinstitusjoner. Sistnevnte har blitt veldig populære i nyere tid, og de har ofte apper osv., Hvor du kan drive virksomheten din.

Private lån fungerer i stor grad som alle andre lån, for eksempel boliglån, billån og studielån etc. Når du søker, gjør kreditor en kredittrapport som den heter i Sverige. Noen banker og finansinstitusjoner har litt forskjellige syn på ulike komponenter i kredittinformasjon. Det må være vanskelig å bedømme er en person med høy beskattet inntekt og betalingsanmerkninger, noe som faktisk skjer noen ganger. Betalingsanmerkninger blir ofte sett på som noe dårlig, men det trenger ikke alltid å bety en slik katastrofe, som det noen ganger beskrives som. De fleste store selskaper har ofte betalingsanmerkninger, også de med sterk økonomi. Dette skyldes ofte tungvint internt byråkrati hos det aktuelle store selskapet. Siden bankene kan foreta en fullstendig vurdering av selskapets tilbakebetalingsevne, anses det vanligvis å være akkurat det det er, dvs. uaktsomhet og langsomme prosesser. Det blir ofte sett litt annerledes, når det gjelder privatpersoner, men hvis du har eller kan få en god kontakt med en person i en bank eller en finansinstitusjon, og den personen kjøper historien din, kan du noen ganger få delvis det samme behandling som store selskaper, men dette er hovedsakelig hvis du finner en person med høy autoritet, som tror på deg og dn historie. En individuell betalingsanmerkning anses ofte som uaktsom, men hvis du kan ha mer enn 15 og lav beskattet inntekt, kan det være vanskeligere.

I USA fungerer det helt annerledes, og vesentlig mer som en algoritme enn hvordan det fungerer i Sverige. Ironisk nok er inntekt mindre viktig, men dette med ”uaktsomhet” og økonomiske ferdigheter veier tyngre.

I Sverige påvirkes kredittvurderingen din til det verre når du tar opp et privatlån eller kredittvurdering. Dermed kan du bare ta et visst antall lån. Hvis du vil ha flere lån, er det ofte bedre å konsolidere seg til et større boliglån.

I USA utvider kredittvurderingen din jo flere lån du har, noe som er det stikk motsatte av Sverige. Det er veldig enkelt å bli godkjent for både private lån og kredittkort, på svært høye beløp i USA, i motsetning til Sverige. Du bør imidlertid ikke bruke lånene for mye, for i motsetning til Sverige er det registrert i kredittpoengene dine, hvor mye av kredittkortet ditt eller kredittgrensen (kontokreditt) du bruker. I USA vil de vise deg tilbakebetale, og den magiske grensen er 30%. Så alle som ønsker å forbedre kredittpoengene sine, bør ta mange kredittkort, med høye grenser, noe som er enkelt, og deretter bruke maksimalt 30% av kreditten. Teknisk er det mulig å bare sirkulere rundt pengene, uten å bruke dem. Hvis du gjør dette i noen år, får du en god kreditt score. Apropos kredittpoeng, det går på en skala fra 0-800. Alt under 500 er dårlig, over 600 er normalt, og over 700 er sterkt. Over 750 er virkelig sterk.


Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et plastkort som du kan bruke til kjøp, og du kan også foreta andre betalinger med det. De tilbyr en tilbakevendende kredittfasilitet, som du kan bruke når du vil. Den er åpen hele tiden, til du til slutt lukker den.

Når du åpner et kredittkort, gjør banken eller kredittinstitusjonen en kredittvurdering av deg, som ofte kommer i form av en kredittrapport. Kredittgrensen er satt i henhold til det som regnes som din personlige tilbakebetalingsevne. Hver måned mottar du en kontoutskrift med en liste over kjøpene du har gjort, samt en faktura, som du kan velge å betale enten minimumsbeløpet eller hele beløpet. Noen ganger kan det være ekstra gebyrer, for eksempel endring avgifter eller årlige avgifter for kredittkortet.

Mange kredittkort har en rentefri periode, så hvis du betaler før da, vil det hele være rentefrit. Renten blir da først brukt etter denne rentefrie perioden. Lengden på den rentefrie perioden kan være alt mellom 14 og 30 dager, men noen har opptil 60 dager, men samtidig har mange ingen rentefri periode i det hele tatt. Husk å veie alle aspekter av kredittkortet ditt før du tar et valg. Noen kan ha en lav rente, men ingen rentefri periode, mens noen andre kan ha en høy rente, med en lang rentefri periode.

Personlige lån kontra kredittkort

Den største forskjellen mellom et personlig lån og et kredittkort er at kredittkortet lar deg bruke kreditten gjentatte ganger. Hver gang du tar opp et personlig lån, må du gjennom en søknadsprosess. Nedenfor er noen ting du må huske på når du skal velge.

Her er noen avgjørende forskjeller du bør være oppmerksom på når du bestemmer deg for hvilken vei du skal ta:

KredittkortPersonlige lån
RenterVariable renter påløpt på den ubetalte saldoenFastrenten for hele lånet
TilbakebetalingsbetingelserBetal minimums- eller ubetalt saldo i sin helhet innen forfallsdatoen i hver månedForeta en fast månedlig betaling for en bestemt periode (vanligvis 12-60 måneder)
GebyrerÅrlig medlemsavgift, forsinkelsesgebyr, overskridelsesgebyr, utenlandstransaksjonsgebyr, etc.Opprinnelsesgebyrer, forskuddsbetalingsgebyrer, forsinkelsesgebyrer, etc.
Fondets utbetalingRevolverende kredittgrense: Tilgang til opptil månedlige kredittgrenserEngangsbetaling: Du kan motta hele lånebeløpet på en gang

Å tenke på

Det viktigste å huske på er å bruke sunn fornuft med penger. For eksempel kan det være en god idé å ta opp et personlig lån for å opprettholde likviditet under en midlertidig dukkert. Det kan også være en god idé å ta et privatlån til f.eks. finansiere en god investering, f.eks. et selskap eller et hjem. Imidlertid kan det være en dårlig idé å bruke lån til å finansiere en livsstil som inntekten din ikke er nok til. I slike tilfeller blir det private lånet bare en kortsiktig løsning, noe som fører til noe negativt senere.

Når det gjelder kredittkort, er det alltid godt å ha et, enten du bruker det eller ikke. Hvis du ikke skal bruke den så mye, kan du velge en uten årsavgift, eller i det minste med en lav årsavgift. Det er alltid godt å ha et ekstra kort, f.eks. når du drar på ferie, hvis du skulle bli frarøvet ditt vanlige kredittkort, slik at du ikke blir sittende fast i utlandet uten penger. Du bør imidlertid unngå å bruke kredittkortet som privatlån, for da blir renten ofte høyere.

Hvordan bør du tenke når du velger et personlig lån og kredittkort?

Fortsatt usikker? Still deg selv følgende spørsmål.

  • Trenger du kontanter? Husk at kredittkortet noen ganger har ekstra uttaksgebyrer
  • Har du en tendens til å overbruke studiepoengene dine? Hvis du ikke kan motstå fristelsen, er begge alternativene dårlige, og en endring av livsstil eller inntekt er dessverre det triste svaret. De som sier at gjeld er dårlig, tar feil, og de som sier at gjeld er ufarlig, tar også feil. Sunn gammel bondeglede strekker seg langt, så lenge renten er god, og pengene brukes på en god måte, så kan du være rolig. Hvis renten er dårlig og pengene blir brukt på feil måte, bør du tenke om igjen.
  • Hvor god er kredittvurderingen din? Med en god kredittvurdering kan du låne penger til en god rente, noe som er bra, så lenge pengene brukes på en god måte. Hvis du har en dårlig kredittvurdering og mange betalingsanmerkninger, bør du unngå lån. Unngåelige tilfeller kan oppstå hvis du må betale husleien raskt, men du bør ikke sørge for at dette gjentas.
  • Hvor lang tid tar det å betale ned gjelden? Kredittkort bør brukes til kortsiktige smålån, som kan være nødvendig flere ganger. Ved større beløp er private lån mer fordelaktige.
  • Hvor mye trenger du å låne? Små mengder? Velg deretter et kredittkort. Høyere beløp? Velg deretter et privat lån. Hva som er et lavt og høyt beløp, avhenger litt av hvem du spør, men grensen trekkes vanligvis til en månedslønn omtrent, noe som selvfølgelig er forskjellig avhengig av hva du tjener.

Som du kan se, er dette ikke en ”one size fits all”, men forskjellige løsninger passer til forskjellige behov. Uansett må du alltid sammenligne renten og gebyrene. Renter og gebyrer, kalt et samlingsnavn for effektiv rente. Hva er en god finansieringsløsning for person A, kan være dårlig for person B. Å låne penger er ikke en dårlig ting i seg selv, bare gjør det med sunn fornuft.

What is Purchase Order Financing, and how it works?

A purchase order financing is an agreement in which a third party, to complete the customer’s purchase order, agrees to support the supplier financially. A purchase order is a type of order, which buyer issues to the supplier. After acceptance from the supplier, it is the permission between the customer and supplier. Particularly regarding the price and quantity of the product or service. Purchase Order Financing uses purchase orders to fund businesses to pay sellers and facilitate cash flow. Therefore, this is a popular and productive option for companies searching for a speedy and effective way to fund their purchase orders.

A purchase order loan may fund the entire order or only for a specific portion. When the seller is about to dispatch the order, the purchase order lender itself collects the payment directly from the buyer. The lender then sends the remaining invoice balance to your company after deduction of his money with interest.

Hvordan fungerer finansiering av innkjøpsordre?

Ordrefinansiering er en tredjepartsløsning, som brukes til å finansiere kundens kjøpsordre. Det brukes ofte til bemerkelsesverdig store bestillinger som selskapet i vanlig forstand ikke kan finansiere på egen hånd. Ordrefinansiering bruker fakturaen som sikkerhet, og ofte må den delen betales til utlåner så snart fakturaen er betalt. Det kan også være slik at hele beløpet skal betales direkte til utlåner, med utlånerens betalingsinformasjon på fakturaen. Den samme långiveren kan deretter, etter fradrag for gebyrene, betale det resterende beløpet til det aktuelle selskapet, som foretok transaksjonen. Det er vanlig blant mindre oppstartsselskaper, når de må legge inn bestillinger fra produsenter i f.eks. Kina.

Tenk deg a tt en kunde gir bedriften din en stor ordre. Du sjekker deretter bankkontoen din, innser at du ikke har nok arbeidskapital til å kunne kjøpe råvarer, eller noe annet som kreves for å kunne levere produktet eller tjenesten din. Etter å ha gått gjennom det du kan gjøre, kommer du til den konklusjonen at ordrefinansiering kan være en god løsning. Nedenfor er prosessen, hvordan det kan se ut.

  • Kontakt en bank eller annen finansinstitusjon som jobber med ordrefinansiering og få et tilbud. Ofte inkluderer slike både en rente og en tidsplan.
  • Hvis du godtar tilbudet og består kredittvurderingen, vil långiveren betale ut beløpet som kreves for at du skal kunne betale leverandørene dine.
  • Selgeren (din bedrift) sender ut leveransen til kunden, og med leveransen sendes også fakturaen.
  • Kjøpere betaler direkte til banken eller finansinstitusjonen

Etter å ha trukket det opprinnelige beløpet, samt renter og andre avgifter, vil banken eller finansinstitusjonen betale det resterende beløpet til deg.

Selg fakturaene dine, eller bruk dem som sikkerhet for å finansiere virksomheten din

Fakturakjøp er en av de bedre måtene å finansiere ting på, ettersom bankene er relativt positive til det. Med dette kan du også lese mellom linjene som bankene noen ganger er vanskelige å forholde seg til, hvis du er en liten gründer. Det er en ting, som er veldig viktig at du ser på. Hvis kunden din skulle bestride fakturaen, betyr dette ofte, i mange avtaler som entreprenøren har med banken eller kredittinstitusjonen, at fakturakjøpet blir gjenopprettet. Dette kan virke morsomt, og det er litt morsomt. Imidlertid er det et godt poeng i begge retninger her.

På den ene siden er det en beskyttelse for banken eller kredittinstitusjonen, slik at du som gründer ikke oppretter falske fakturaer, for å låne penger. Uvanlig, kan man tro, men dette skjer faktisk i virkeligheten, og det er noe banker og kredittinstitusjoner trenger å beskytte seg mot.

På den annen side er det vanlig at du bestrider fakturaen fordi du ikke vil betale den, samtidig som du ikke ønsker å motta en betalingsanmerkning. Den ganske triste sannheten er at mange slipper unna med det, rett og slett fordi det er for dyrt å gå til retten. Du kan bare gjøre det når det gjelder store mengder. Og selv da, når det gjelder store summer, blir det fortsatt veldig dyrt med advokater osv., Å straffeforfølge, så selv da er det bedre å gi rabatt på en månedslønn eller to, for å unngå rettssaker. Mange stygge ”fisk” bruker denne taktikken flittig. Det ryktes nå at noen i inkassobransjen lobbyer for lovgivning som skal beskytte mot minst de verste rettighetshaverne (både enkeltpersoner og selskaper).

Hvordan gjenkjenner du en dårlig gjeld?

Dårlige lån, når du kjøper ting du ikke har råd til

All gjeld du ikke har råd til er dårlig. All forfalt gjeld er også dårlig, da det tyder på at du ikke kunne betale gjelden fra begynnelsen. Å ta et lån for å finansiere virksomheten din er ofte en god idé, så lenge selskapet selv er økonomisk bærekraftig. Imidlertid kan finansiering av personlig luksus, som du ikke har råd til, være en dårlig gjeld. For eksempel:

Biler

Ikke alle billån er helt dårlige, og det trenger ikke være en dårlig idé å kjøpe bil for et høyere beløp enn det du har på bankkontoen. Husk imidlertid at nye biler mister mye verdi i begynnelsen, og noen biler kan koste mye å reparere, spesielt hvis du kjøper en 10 år gammel sportsbil. Så lenge du kan unngå for store reparasjonskostnader og avskrivninger, og du kjøper en bil du virkelig har råd til å betale for, er det ofte ikke noe problem med billån hver måned.

Klær og generelt privat forbruk

Her vil vi være mer kritiske, for det er sjelden et ”ekte” behov bak kjøpene. Det handler ganske ofte om å passe inn, eller imponere mennesker. Her bør du være mer forsiktig enn vanlig. Dette er ofte en dårlig idé. Imidlertid kan det være unntak, for eksempel å kjøpe dress, hvis du ikke har en, før et jobbintervju, eller hvis du vil reise på ferie med familien, men da er det viktig å huske at du må kunne betale tilbake gjelden.

Smart bruk av private lån, for kontantinvestering ved kjøp av leilighet eller hus

Kontantbidraget er ofte det som holder mange tilbake fra boligmarkedet. Det er ikke alltid lett å spare så mye, helt alene. Som vanlig bør du bare låne innenfor grensene for hva du kan betale tilbake, men dette med kontantbidrag har ikke alltid vært som det er akkurat nå. Dette kravet er relativt nytt, og det kom til å dempe ”varmen” på boligmarkedet. Samtidig snakker politikerne om hvordan unge synes det er vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, som hovedsakelig er rettet mot Stockholm, men også resten av landet. Det er en vanskelig balansegang, og det er ikke alltid bare å skylde på politikere. Sverige og de nordiske landene har ekstremt små forskjeller i inntekt sammenlignet med f.eks. USA: Noen som jobber på en bensinstasjon i Sverige, koster arbeidsgiveren (inkl. Arbeidsgiveravgift) kanskje 45 000 USD per år. Noen som er høyt utdannet i Sverige, (grov generalisering) kan koste arbeidsgiveren 65 000 USD per år, inkludert firmabil osv. I USA koster noen som jobber på en bensinstasjon arbeidsgiveren kanskje 25 000 USD per år, mens de høyt utdannede kan koste arbeidsgiveren 120 000 USD (inkl. Fordeler etc.). Selvfølgelig er det store forskjeller mellom forskjellige arbeidsgivere og forskjellige steder i landet, både i Sverige og USA. Det er ikke uvanlig, både i Sverige og i USA, at verdiøkningen kan gi høyere ”inntekt” (ikke kontantstrøm) per år enn selve arbeidet. Derfor er det viktig å komme inn på boligmarkedet så tidlig som mulig.

Det kan ofte være smart å ta et privatlån i god tid på forhånd, slik at det ikke er klart at det kan trekkes en sammenheng mellom de to. Bankenes krav, som igjen er et krav fra regjeringen, er at du må betale 15% kontant når du skal kjøpe bolig. Dermed kan de si nei hvis du vil ta et privatlån samtidig med boligkjøpet.Det er derimot ikke noe galt med å ta et privatlån i en helt uavhengig situasjon. Invester gjerne pengene i en god investering, som også er rimelig stabil og ikke har for høy risiko. Min personlige favoritt er aksjefond (hovedsakelig aksjefond). Hvis du gjør en god jobb i vurderingen, kan pengene vokse mer enn renten. Men selvfølgelig er ingenting garantert. J ag synes personlig at du alltid bør vite hva du gjør når du gjør ting som dette.